Skip to content

Bootcamp Hoorn

Sport in de buitenlucht met lotgenoten!

Wat is een bootcamp?

Als je van buitensport houdt. Liever samen dan alleen. Dan is een bootcamp waarschijnlijk iets voor jou. Met een brede variatie aan mogelijkheden wordt een bootcamp gegeven in groepsverband in de buitenlucht. De focus ligt bij veel bootcamps op het verbeteren van de weerbaarheid en algehele fitheid. Conditie- en spierversterkende oefeningen, sprintjes, hardlopen of boksen. Er is heel veel mogelijk!

Lees verder om meer te weten te komen.

Inner Viking bootcamp Hoorn:

Ben jij op zoek naar een leuke bootcamp groep in Hoorn?

Inner Viking Strength & Conditioning organiseert iedere zaterdagmiddag om 13:00 een toffe bootcamp variant: Inner Viking Bokscamp. De training duurt 60-75 minuten.

Een stevige, gerichte warming-up, gevolgd door boks- en kickboks-combinaties. Wat functionele oefeningen in de mix om de trainingsprikkel te verhogen en tot slot een goede finisher als kers op de taart! Zo zien veel van onze Bokscamp lessen eruit.

Een buiten workout waarin kickboksen centraal staat. Het hoofddoel is om de kickboks techniek en behendigheid te verbeteren. Daarnaast is en blijft het een workout, dus flink moe worden is niet uitgesloten!

De trainer vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen met de les, dus het verschil in niveau wordt meegenomen tijdens de training. Zowel technisch als conditioneel, train je op eigen niveau mee.

Dus ben jij op zoek naar een gezellige bootcamp groep in Hoorn? Klik dan op de knop hier beneden.

Buiten sporten heeft verschillende voordelen

1. Je traint in de frisse buitenlucht en natuur: sporten in de buitenlucht kan je in contact brengen met de natuur, wat belangrijk is voor ons. Daarnaast is er buiten meer frisse zuurstof tot onze beschikking dan binnen. Zuurstof dat ons lichaam prima kan gebruiken voor tijdens het sporten. 

2. Sociale interactie: Buitensporten en vooral een bootcamp is vaak een sociale bezigheid. Omdat er in groepsverband gesport wordt, word het bijna onmogelijk om nieuwe contacten te leggen. Buiten sporten is dus een prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten en contacten te leggen. 

3. Vitamine-D: door buiten te sporten worden wij bloot gesteld aan natuurlijk zonlicht, natuurlijk zonlicht heeft een positief effect op de aanmaak van vitamine-D in ons lichaam. Vitamine-D is een vitamine die ons lichaam o.a. zelf aan kan maken en essentieel is voor een goede gezondheid, het versterkt onze botten en zorgt voor een goede werking van ons immuunsysteem. 

4. Mentale gezondheid: naast de fysieke voordelen brengt buitensport ook mentale voordelen met zich mee. Zo verbetert natuurlijk zonlicht ons humeur. Buitensport kan angst en stress reducerend werken en heeft een positieve invloed op de afgifte van het “gelukshormoon” endorfine. 

5. Variatie in training: buiten sporten brengt een breed scala aan variatie met zich mee. De omgeving kan gebruikt worden als sportattribuut en de omgeving is vaak divers. Zo kan je rennen, fietsen, wandelen, zwemmen, vechtsport beoefenen, spierversterkende oefeningen op lichaamsgewicht uitvoeren en nog veel meer. Een variatie in je trainingsroutine is altijd waardevol! 

6. Verbeterde motivatie: buiten sporten kan zorgen voor een toename in motivatie in vergelijking tot een afgesloten ruimte. Als de zon schijnt, verbetert ons humeur en wordt men blij. Een verhoogd energielevel zorgt weer voor een mogelijke toename van motivatie tijdens het sporten. Zo zal je dus harder willen werken, omdat de natuur jouw een goed en energiek gevoel geeft. 

× Whatsapp met de trainer!