Skip to content

BLOG: kickboksen als bedrijfsuitje

Zorg goed voor je werknemers, dan zorgen zij goed voor jouw bedrijf!

Een uitje met het bedrijf

Als ondernemer is het hoogswaarschijnlijk je doel om zoveel mogelijk omzet te draaien. Het liefst meer dan vorige week, Het liefst meer dan vorige maand en het liefst meer dan vorig jaar. Dat doe je door producten te verkopen, diensten te leveren of simpelweg een vorm van waarde aan de samenleving te bieden. Door dit samen te doen heb je meer kans van slagen. Zo kan je je tijd en energie verdubbelen en verdelen. Werknemers zijn uiteindelijk net zo essentieel voor goed lopende onderneming als een hart essentieel is voor een gezond lichaam.

Als ondernemer wil je dat jouw werknemers goed voor jouw bedrijf zorgen, maar zorg jij er dan ook voor dat je goed voor jouw werknemers zorgt? Dit kan je doen door een vorm van waarde te bieden, wat weer op heel veel manieren mogelijk is.

Sport aanbieden vanuit je onderneming

Er zijn meerdere manieren hoe jij met een team-uitje een vorm van waarde kunt bieden aan jouw werknemers. Zo kan je samen een feestje bouwen en je collega’s dronken voeren, je kan een coaching-programma volgen of je kan sport aanbieden vanuit je bedrijf. Je wilt natuurlijk dat zo een team-uitje een investering wordt die letterlijk iets bij kan dragen aan de productiviteit van je werknemers.

Er zijn tal van studies die de voordelen aantonen van fitte werknemers, dus een team-uitje waarbij er actief bewogen wordt is een van de beste investeringen die je als ondernemer voor je bedrijf kunt maken. Het verbeterd namelijk de:

  1. Productiviteit: Er zijn studies die aantonen dat werknemers die regelmatig aan sport doen een hogere productiviteit hebben en minder vaak ziek zijn. (bron)
  2. Stress-regulatie: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om stress te verminderen en de stemming van werknemers te optimaliseren, wat weer bijdraagt aan betere energielevels en dus indirect meer motivatie op de werkvloer. (bron)
  3. Betrokkenheid bij het bedrijf: Verschillende studies stellen vast dat de betrokken- en tevredenheid van werknemers toeneemt wanneer bedrijven sport- en bewegingsactiviteiten op het werk aanbieden. (bron)
  4. Samenwerking onder collega’s/teambuilding: Er zijn studies die aantonen dat sport- en bewegingsactiviteiten op het werk kunnen leiden tot betere samenwerking onder collega’s. (bron)


Naast bovenstaande voordelen is het een welbekend geweten dat sport voor verbinding en connectie kan zorgen. Verbinding met je medemens is een primaire levensbehoefte. Naast dat werk nodig is voor mensen om hun primaire levensbehoeften te kunnen bekostigen, is verbinding nodig voor hun gezondheid. Koppel werk en sport aan elkaar en ervaar de voordelen hiervan.

Kickboksen met je collega’s

Bijna alle goedlopende ondernemingen bieden sportlessen vanuit hun bedrijf aan, denk aan bedrijfsfitness, zaalvoetbal, yoga en andere sport- en ontspanningslessen. Voor zover ik weet doen de meeste bedrijven die sporten met hun werknemers aan bedrijfsfitness. Wat leuk is en effectieve voordelen kan bieden op het gebied van de algehele fitheid van werknemers, maar ik ben van mening dat je veel meer uit andere sport-activiteiten kunt halen.

Als vechtsporter neig ik natuurlijk naar kickboks, omdat ik weet welke eigenschappen en levenslessen dit mij op langer termijn heeft gebraht. Ik denk serieus dat bedrijfs-kickboks op zoveel manier bij kan dragen aan een betere sfeer op de werkvloer, meer zelfvertrouwen en weerbaarheid onder individuen, een toename in teambuilding, meer verbinding tussen collega’s en fittere lichamen en geesten.

Tijdens kickbokslessen ontstaat er een broeder- en zusterschap die bij andere sport-activiteiten niet zullen ontstaan. Bij de meeste kickboks trainingen zul je in tweetallen worden verdeeld, zonder je partner kan je dus niet kickboksen. Daarnaast kan een les best pittig worden, dus zul je momenten tegenkomen waarbij je elkaar moet motiveren om door te gaan. Door hier de nadruk op te leggen is het een perfecte tool om teambuilding en verbinding tussen collega’s te creëren.

De voordelen van kickboksen met je onderneming

Wil jij achter de voordelen komen die kickboksen met zich mee kan brengen, mocht je dit als terugkomend bedrijfs-uitje implementeren? Lees dan verder:

  1. Verbeterde fysieke gezondheid: Een kickbokstraining vergt intensieve lichamelijke inspanning, waardoor je cardiovasculaire systeem aangesproken wordt, spieren geprikkeld worden en veel calorieën verbrandt worden. Werknemers én werkgevers die op regelmatige basis kickboksen kunnen hun algehele fysieke gezondheid verbeteren, wat de weerbaarheid tegen ziektes en dus ziekteverzuim vergroot.
  2. Verminderde stress: Kickboksen kan als effectieve uitlaatklep van stress en spanning dienen. Dit zorgt weer voor een fijnere werksfeer waar meer concentratie en productiviteit heerst.
  3. Teambuilding: Een kickboks training doe je samen. Je hebt elkaar letterlijk en soms figuurlijk nodig, als er combinaties uitgevoerd moeten worden, maar ook als het even heel zwaar wordt. Dit zorgt voor verbinding en een gevoel van broeder- en zusterschap.
  4. Meer zelfvertrouwen: Kickboksen is een natuurlijk een sport, maar leert je ook zelfverdediging. Dat zal weer zichtbaar zijn in het zelfvertrouwen van de beoefenaars. Dit kan weer gereflecteerd worden op het maken van moeilijke keuzes tijdens werk, stressvolle dagen en meer.
  5. Verhoogde productiviteit: Regelmatige lichaamsbeweging heeft een positief effect op de cognitieve functies, daarnaast kan het iemands stemming enorm verbeteren. Dit zorgt er weer voor dat iemand meer zin heeft in zijn werk, productiever is en betere beslissingen maakt.

Inner Viking Strength & Conditioning: bedrijfskickboks

Ben jij eigenaar van een bedrijf, op zoek naar een sport-activiteit voor jouw onderneming en ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd in bedrijfs-kickboks? Dan kunnen wij van Inner Viking Strength & Conditioning wellicht hulp bieden. Bij Inner Viking Strength & Conditioning bieden wij Company Kickboxing aan; kickbokstrainingen op locatie gegeven door een ervaren trainer.

De Company Kickboxing lessen zullen worden uitgevoerd op locatie. Dit betekent dat de trainer naar jouw kantoor of een andere plek naar keuze komt. Tijdens de les zullen verschillende stoot- trap- en knietechnieken aangeleerd worden, zodat er vervolgens logische combinaties kunnen ontstaan.

Met kickboks als de basis in combinatie met oefeningen op lichaamsgewicht, zullen de trainingen bijdragen aan de algehele fitheid van jouw werknemers. De focus op doorzettingsvermogen en samenwerking zal voor een betere sfeer op de werkvloer zorgen. Ik zou zeggen, probeer het eens uit!

× Whatsapp met de trainer!