Skip to content

BLOG: een online fitness-coach

Leer van iemand die als heeft wat jij wilt of al is waar jij wilt zijn!

Wat is een online coach?

Een online coach is een iemand die mensen professionele coaching-diensten online aanbiedt. Het doel van een online coach is het helpen van cliënten door ze te coachen bij het halen van persoonlijke of professionele doelen, het ontwikkelen van vaardigheden en eigenschappen en het verbeteren van hun algehele welzijn. 

In plaats van dat de coaching-sessies tijdens persoonlijke ontmoetingen plaats vinden, zullen de sessies via verschillende online-platformen of functies worden gehouden, zoals via video-calls, chatberichten, telefoongesprekken of via de e-mail. 

De specialisaties van een online coach kunnen ver uiteenlopen. Van loopbaancoaches tot levenscoaches en van  relatiecoaches tot coaches die jou helpen met je financiën. De soorten coaches zijn talrijk, maar in deze blog gaan wij het hebben over een professional die mensen via een online platform coacht met hun gezondheid, namelijk een online fitness-coach. 

Wat is een fitness-coach?

Een fitness-coach is een professional die mensen begeleid en helpt bij het behalen van hun fysieke en soms ook mentale gezondheidsdoelen. Meestal voert een fitness-coach zijn of haar werk uit in sportscholen, fitnesscentra’s, op locatie of in een personal trainings studio. Een fitness-coach die goed werk levert zal klanten helpen hun algehele leefstijl te optimaliseren, doormiddel van sportlessen, coachingsgesprekken en voedingsadvies. 
 
Vaak zal een fitness-coach klanten begeleiden bij het opbouwen van spiermassa, het afvallen van gewicht en met name vet en het verbeteren van de algehele conditie. 
 
Een fitness-coach kan op verschillende manier hulp bieden bij:

Wat is een online fitness-coach?

Een online fitness-coach is vergelijkbaar aan een traditionele fitness-coach. De werkzaamheden en doelstelling komen vaak overeen, maar in plaats van dat de coach fysiek aanwezig is bij de klant, zullen alle werkzaamheden via een online platform of communicatiemiddel op afstand gedaan worden. 

Deze werkzaamheden kunnen variëren van virtuele trainingssessies en het bijhouden en aanpassen van trainingsschema’s op maat, tot het geven van coachingsgesprekken en voedingsadvies via een video-call. Dit zorgt voor flexibiliteit en gemak voor zowel de klant als coach. Het maakt het voor individuen mogelijk om ongeacht hun locatie professionele begeleiding te krijgen. De kosten wegen vaak minder zwaar dan de kosten voor een traditionele fitness-coach of personal trainer. 

De voordelen van een online fitness-coach

Flexibiliteit in tijd en locatie: omdat je niet afhankelijk bent van specifieke tijdstippen en locaties ontstaat er nog meer flexibiliteit. 

Professionele begeleiding: een online fitness-coach is opgeleid en ervaren in het geven van professionele begeleiding. Dit zal zorgen voor extra efficiëntie en effectiviteit tijdens het behalen van fitnessdoelen. 

Lagere kosten: een online fitness-coach is vaak goedkoper dan een traditionele fitness-coach of personal trainer. 

Persoonlijke aandacht: ondanks dat een online fitness-coach op afstand vóór en met je werkt, zal er voldoende individuele aandacht tot je beschikking zijn. De coach kent jouw persoonlijke doelstellingen, eventuele blessures of kwaaltjes en behoeften en fysieke conditie en zal dit meenemen in zijn aanpak. 

Gemakkelijke communicatie: omdat alle communicatie online zal plaatsvinden, maakt het niet wanneer je om advies wilt vragen. Dit kan vaak via een chatbericht, waarop je dezelfde dag en wellicht dat moment nog antwoord zal krijgen. Dit zorgt wederom voor extra gemak en flexibiliteit. 

Toegang tot verschillend trainingsmateriaal: Online fitnesscoaches kunnen digitale trainingsprogramma’s, video-instructies en educatieve bronnen delen die je kunt gebruiken tijdens je trainingen. Dit stelt je in staat om zelfstandig te trainen met de juiste technieken en oefeningen, zelfs zonder directe fysieke begeleiding.

De kosten van een online fitness-coach

De kosten van een online fitness-coach kunnen variëren op basis van verschillende factoren, namelijk de expertise, de intensiteit van betrokkenheid en de duur van het traject. Online fitness-coaches kunnen werken met verschillende prijsmodellen, namelijk: 

Abbonementskosten: een vast bedrag dat maandelijks zal worden afgeschreven. 

Pakketprijzen: er wordt een specifiek pakket samengesteld die vaak voorafgaand afgerekend moet worden. 

Uurtarieven: sommige online fitness-coaches binden hun prijs aan tijd en vragen dus een uurtarief, net zoals veel traditionele fitness-coaches en personal trainers. 

De exacte kosten kunnen sterk uiteenlopen, maar zullen vaak tussen de €50-€300 euro per maand kosten. 

× Whatsapp met de trainer!