Skip to content

BLOG: Padstraining

Verbeter je techniek, word fitter en leef in het moment!

Wat is padstraining?

Padstraining is een 1-op-1 workout waarbij de trainer de pads (stoot-, trapkussens) draagt en de sporter hierop verschillende stoot-, trap en knietechnieken laat uitvoeren. Tijdens een padstraining wordt er aandacht besteedt aan de techniek, mindset, uithoudingsvermogen en hand- oogcoördinatie. 

Daarnaast kan stoten en trappen op de pads stress verminderend werken. Tijdens een padssessie moet je met je hoofd bij de les blijven, anders lukt het niet. Dit zorgt ervoor dat je in het moment leeft en dus niet met allerlei randzaken van het leven bezig bent. 

1-op-1 padstraining:

Verschillende variaties van padstraining

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een padstraining kent verschillende trainingsvormen gebaseerd op het specifieke doeleinde van de training. Zo wordt padsen vaak ingezet als voorbereiding op competitie voor wedstrijdvechters, het kan worden gebruikt als tool om de conditie en techniek te verbeteren en het kan serieus stress-verminderend werken.

Actie-reactie/Freestyle padstraining:

De trainer vraagt of seint welke stoten of trappen er gemaakt moeten worden en de sporter reageert. Het mooiste is wanneer de trainer en de sporter op elkaar ingespeeld zijn, zo kunnen er patronen worden opgebouwd die tijdens het echte gevecht eruit kunnen komen.

 Combinaties uitvoeren op de pads:

Thai-pads:

Opbouwende/spelvorm padstraining:

Wil jij je techniek verbeteren, even helemaal losgaan, of een nieuwe, effectieve vorm van trainen uitproberen?

Lijkt jou het leuk om  een 1-op-1 Padstraining mee te maken en ben jij woonachtig in Hoorn of omstreken? Maak dan kennis met Inner Viking Strength & Conditioning.

De trainer van Inner Viking Strength & Conditioning is gespecialiseerd in het geven van 1-op-1 padssessies. Voorafgaand wordt gekeken naar de doelstellingen van de traing, zodat er hierop aanpassingen gedaan kunnen worden. 

Dus of je doel nou is om te leren boksen of kickboksen, het verbeteren van je algehele conditie of een oplaad momentje na een serieuze werkweek. De intensiteit, het niveau en de sfeer van de training zal hierop aangepast worden. Zo krijg jij een Padstraining volledig op maat!

 

× Whatsapp met de trainer!