Skip to content

De voordelen van kickboksen met je onderneming

Wil jij achter de voordelen komen die kickboksen met zich mee kan brengen, mocht je dit als terugkomend bedrijfs-uitje implementeren? Lees dan verder:

  1. Verbeterde fysieke gezondheid: Een kickbokstraining vergt intensieve lichamelijke inspanning, waardoor je cardiovasculaire systeem aangesproken wordt, spieren geprikkeld worden en veel calorieën verbrandt worden. Werknemers én werkgevers die op regelmatige basis kickboksen kunnen hun algehele fysieke gezondheid verbeteren, wat de weerbaarheid tegen ziektes en dus ziekteverzuim vergroot.
  2. Verminderde stress: Kickboksen kan als effectieve uitlaatklep van stress en spanning dienen. Dit zorgt weer voor een fijnere werksfeer waar meer concentratie en productiviteit heerst.
  3. Teambuilding: Een kickboks training doe je samen. Je hebt elkaar letterlijk en soms figuurlijk nodig, als er combinaties uitgevoerd moeten worden, maar ook als het even heel zwaar wordt. Dit zorgt voor verbinding en een gevoel van broeder- en zusterschap.
  4. Meer zelfvertrouwen: Kickboksen is een natuurlijk een sport, maar leert je ook zelfverdediging. Dat zal weer zichtbaar zijn in het zelfvertrouwen van de beoefenaars. Dit kan weer gereflecteerd worden op het maken van moeilijke keuzes tijdens werk, stressvolle dagen en meer.
  5. Verhoogde productiviteit: Regelmatige lichaamsbeweging heeft een positief effect op de cognitieve functies, daarnaast kan het iemands stemming enorm verbeteren. Dit zorgt er weer voor dat iemand meer zin heeft in zijn werk, productiever is en betere beslissingen maakt.

“…YOU AND YOU ALONE ARE RESPONSIBLE FOR YOUR OWN HEALTH….”

× Whatsapp met de trainer!