Skip to content

BLOG: een trainer die thuis komt

Een innovatieve en praktische manier van personal training

Waarom een personal trainer aan huis?

Ken je het? Je plant jezelf de drukte in, business meetings, een etentje, tijd met je partner spenderen en de kinderen naar sport brengen. Heerlijk. Maar wacht, eigenlijk moet je zelf ook even sporten en dat weet je. De reis naar de sportschool gaat je minimaal 30 minuten extra kosten, laat staan een effectieve training.. Daar heb je toch helemaal geen tijd voor. De kinderen kunnen niet alleen thuis blijven, dus daar moet je een oppas voor regelen. Wat een gedoe. Laat vandaag maar zitten, ik sport volgende week wel weer! Yeah right, geloof je het zelf?

Het belang van een fit lichaam en fitte geest

De voordelen van een personal trainer die aan huis komt

BESPAAR TIJD EN ENERGIE

Als de trainer aan huis komt, hoef jij dus niet naar de sportschool toe. Dit zal je brandstof, energie en vooral tijd besparen.

UIT JE COMFORT ZONE ÌN JE COMFORT ZONE

Geen pottenkijkers, geen vergelijkingsmateriaal en een vertrouwde omgeving. Het recept dat ervoor kan zorgen dat jij nog harder aan de slag durft gaan en sneller uit je comfort zone komt!

NÒG PERSOONLIJKER

De trainer leert jou en jouw thuissituatie nòg beter kennen. Hier kunnen de trainingen, plannen en doelen op aangepast worden.

GEEN OPPAS NODIG

Omdat de training thuis wordt gedaan, is er geen oppas voor de kinderen nodig. Sterker nog, de kinderen kunnen lekker mee sporten! Zo bespaar je kosten, spendeer je quality time met je geliefden en blijft het hele gezin fit en gezond.

Verschillende trainingsvormen aan huis onder begeleiding van een trainer

Je kent ze wel. De thuis workouts om in beweging te blijven. Zullen ze effectief zijn? Ik weet wel dat het mogelijk is. Het is namelijk mijn werk om mensen thuis aan het zweten te helpen. Lees hieronder de brede variaties aan mogelijkheden van een personal trainer die jouw thuis aan het werk komt zetten.

 

Padstraining

In mijn belevenis de leukste trainingsvorm om thuis te beoefenen. Een 1-op-1 workout waarin de trainer verschillende stoot- en trapkussens meeneemt. De trainer begeleid de sporter in het maken van stoot- trap- en knietechnieken. Er worden (kick)bokscombinaties uitgevoerd, terwijl er op techniek, snelheid en conditie wordt gelet. Een Pads-Training kan gecombineerd worden met andere trainingsvormen. Het is een perfecte tool om te gebruiken voor het verbeteren van je techniek, behendigheid en algehele fitheid. Lees meer over Padstraining…
 
 

HIIT-training

Tijdens een High Intensity Interval Training is het de bedoeling dat je lichaam in korte tijd doormiddel van intervals intensieve inspanning levert. Een HIIT workout kan zowel met alleen lichaamsgewicht als met trainingsattributen, zoals een Kettlebell worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat je in een korte tijd je hartslag zo hoog mogelijk krijgt (70-90% van maximale hartslag), gevolgd door een korte periode van (actieve) rust en dit vervolgens weer herhaalt. HIIT is een van de meest efficiënte workouts: het kost weinig tijd (10-30 minuten), weinig tot geen attributen nodig, hoge calorie-verbranding tot uren na de training, kan voor zowel vetverbranding als spiergroei zorgen en verbetert de hartslag en bloeddruk. Prima om thuis onder begeleiding van een trainer uit te voeren.

Crossfit

Geloof het of niet, je hebt geen dure gym nodig om een crossfit-training te doen. Het enigste wat je nodig hebt is een tuin of andere vrije ruimte, een trainer die een crossfit programma kan opzetten en het nodige aan attributen meebrengt. Crossfit is een trainingsvorm waarbij er verschillende fitness-disciplines worden gecombineerd, zoals gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. De training bestaat uit een variatie van functionele oefeningen die op hoge intensiteit zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Onder begeleiding van een professionele trainer wordt er een oog op de veiligheid, uitvoering en intensiteit gehouden. Dus ben jij een crossfitter met weinig tijd, dan is personal training aan huis iets voor jou!

Functional training

Yoga

Krachttraining

Is je doel om je spieren te laten groeien en je lichaam sterker te maken? Een programma gericht op spiergroei is ook thuis uit te voeren. Je hebt een tuin of andere vrije ruimte, een trainer met kennis en een aantal attributen nodig: Dumbells, Barbells, Kettlebells, elastieken, maar ook met lichaamsgewicht is er tot op een bepaalde hoogte het een en ander te bereiken. Om spieren te laten groeien is er voldoende volume aan groeiprikkels, voldoende rust en de juiste voeding nodig. De omgeving maakt voor jouw spieren geen bal uit. Dus wederom onder begeleiding van een professional thuis, is krachttraining prima te doen. Leer hier meer over het groeien van spiermassa… 

De toekomst van personal training

× Whatsapp met de trainer!